Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdélyi székelykáposzta recept

Erdélyi székelykáposzta recept

Elkészítési idő 65 perc

Az Erdélyi székelykáposzta hozzávalói:
1 kg. sertéscomb vagy dagadó,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 és fél kg. savanyú káposzta,
2 dl. olaj,
l evőkanál fűszerpaprika,
3 dl. tejföl, só,
őrölt fekete bors,
1 dl. félédes fehér bor


Az Erdélyi székelykáposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát megízleljük. Ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel és lecsepegtetjük. Az olaj felét felhevítjük, és ebben a káposztát addig pároljuk, amíg félig átfő. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olaj másik felén megpirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverés után hozzáadjuk a kis kockákra felvágott húst és pár percig állandó kevergetés mellett pároljuk, majd meleg vízzel felengedjük, puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a félig főtt káposztát, a bort és ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges sózzuk.A teljesen megfőtt ételhez hozzákeverjük a tejfölt,még egyszer felfőzzük és tálaljuk.

Félbarna kenyér, rozscipó illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az erdélyi székelykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook