Erdélyi székelykáposzta recept
65 perc
Az Erdélyi székelykáposzta hozzávalói:
1 kg. sertéscomb vagy dagadó,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 és fél kg. savanyú káposzta,
2 dl. olaj,
l evőkanál fűszerpaprika,
3 dl. tejföl, só,
őrölt fekete bors,
1 dl. félédes fehér bor
Az Erdélyi székelykáposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát megízleljük. Ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel és lecsepegtetjük. Az olaj felét felhevítjük, és ebben a káposztát addig pároljuk, amíg félig átfő. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olaj másik felén megpirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverés után hozzáadjuk a kis kockákra felvágott húst és pár percig állandó kevergetés mellett pároljuk, majd meleg vízzel felengedjük, puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a félig főtt káposztát, a bort és ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges sózzuk.A teljesen megfőtt ételhez hozzákeverjük a tejfölt,még egyszer felfőzzük és tálaljuk.
Félbarna kenyér, rozscipó illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 16. 15:43
Az erdélyi székelykáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.