Gyergyói kaporleves recept
50 perc
A Gyergyói kaporleves hozzávalói:
2 liter tyúkhúsleves,
25 - 30 dkg. tyúkhús főzve,
1 csokor friss zöld kaporlevél,
3 dkg. vaj,
1 evőkanál liszt,
2 db. tojás sárgája,
2 dl.tejszín,
só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
csipetnyi csombor ( birsikafű)
A Gyergyói kaporleves elkészítési módja:
A főtt szárnyas húst apróra vágjuk és a leveshez adva felfőzzük.A kapor leveleket egészen apróra vágva a vajas-lisztes rántáshoz adjuk, elkeverjük és óvatosan a leveshez adjuk. A tejszínnel elkeverjük a tojássárgákat, amit szintén a leveshez adunk majd az egészet felfőzzük. Forrón tálaljuk, pirított zsemlekockákkal és füstölt sajtreszelékkel megszórva.
Ehhez a leveshez általában kész húslevest használnak fel, de lehet erőleves kockából is főzni, ha van előre megfőzött szárnyas hús.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 21. 05:16
A gyergyói kaporleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.