Fokhagymás gombaleves recept
A Fokhagymás gombaleves hozzávalói:1/2 kg erdei gomba,
2 fej hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
2 leveskocka,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem zöld,
só,
bors,
paprika.
A Fokhagymás gombaleves elkészítési módja:
A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket. Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig főzöm. Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 20. 20:39
A fokhagymás gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.