Gomba leves recept
A Gomba leves hozzávalói:1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
só,2 db erőleves kocka,1db sárgarépa,1 fehér répa nem túl nagyok.Olaj a pirításhoz
és gomba 5-6 db közepes nagyságú,zöld paprika egy fél,paradicsom 1 nagyobb.
A Gomba leves elkészítési módja:
Vékonyra szeleteljük a gombát,olajon meg dinsztelek 1 fej vöröshagymát,karikára vágott zöldséget,paprikát,paradicsomot teszek bele.Erőleves kocka 2 db annyi vízzel fel engedem ami a pároláshoz elég. Amikor meg puhul 1 kanál lisztet teszünk rá és elkeverjük simára,felöntöm vízzel. Amikor fel főt 1 pohár tejfölt hozzá öntök és nokedlit szaggatok bele.
A tejfölt el kell dolgozni egy kicsit és le venni a tűzről amíg beleteszem,hogy ne kapja össze !
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ditka4, 2009. márc. 20. 17:34
A gomba leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.