Hamishájas kifli recept
A Hamishájas kifli hozzávalói:1/2 kg liszt,4dcl tej,2/5 dkg élesztő,15dkg zsir,10 dkg cukor,2 tojássárgája,1kk só,1 evőkanál cukor.
A Hamishájas kifli elkészítési módja:
A lisztet 1kk sót,tejben fel futatott élesztőt jól összedolgozzuk és kelesztjük. Ha meg kel kinyújtjuk és a zsírral meg kenjük, amit előzőleg jól összedolgoztunk a tojássárgájával cukorral.Utána meg hajtogatjuk a tésztát hogy betakarja a zsírt és 20 percig hagyjuk kelni. Még kétszer hajtogatjuk de nem zsírozzuk 20 percenként.Majd kinyújtva négyszögletűre vágva lekvárt rakunk bele és felhajtjuk kifli formára,tetejét megkenve a tojás fehérjével kisütjük.Meleg sütőbe tesszük kb 30-35 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ditka4, 2009. jan. 17. 15:30
A hamishájas kifli elkészítési módja és hozzávalói.