Tejfölös karalábéleves recept
A Tejfölös karalábéleves hozzávalói:2 fej zsenge karalábé
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
1 tyúkhúsleves-kocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 evőkanál olaj
vaj
só
1 csokor petrezselyem
A Tejfölös karalábéleves elkészítési módja:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is. Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 10. 17:45
A tejfölös karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.