Schönbrunni torta, másként (12 szelet) recept
A Schönbrunni torta, másként (12 szelet) hozzávalói:A kevert tésztához:
6 tojás,
7 dkg puha vaj,
14 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
17,5 dkg darált mandula,
10 dkg reszelt csokoládé,
1 evőkanál rum (elhagyható)
A töltelékhez:
2,5 dl tejszín,
1 csomag habfixáló,
1 csomag vaníliás cukor,
22 dkg őszibaracklekvár gyümölcsdarabokkal,
10 dkg csokoládéreszelék,
sütőpapír a formához.
A Schönbrunni torta, másként (12 szelet) elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a mandulát, a csokoládét és a rumot. Beleforgatjuk a tojások habját. A tésztát a formába öntjük. A sütőben 160 fokon 20-30 percig sütjük. A tortalapot jól kihűtjük. Keresztben kettévágjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. Az alsó lapot vastagon megkenjük lekvárral, és rátesszük a mások lapot. A tejszínt habzsákba töltjük, és spirálformában díszítjük vele a tortát. A torta peremét megszórjuk csokoládéreszelékkel.
10 dkg asztalt sárgabarackot kis kockákra vágunk, és megszórjuk vele a torta tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 12. 06:38
A schönbrunni torta, másként (12 szelet) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.