Sült csirke gombás töltelékkel recept
A Sült csirke gombás töltelékkel hozzávalói:8 db csirke felsőcomb
20 dkg csiperkegomba
1 db főtt tojás
1 db tojás
1 ek napraforgó olaj
1 db zsemle
só ízlés szerint
3 csipet őrölt fekete bors
0.5 dl tej
8 csipet kakukkfű
0.5 dl napraforgó olaj (sütéshez)
4 evőkanál víz
A Sült csirke gombás töltelékkel elkészítési módja:
A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.) A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 27. 15:40
A sült csirke gombás töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.