Rántott csirkecombfilé recept
A Rántott csirkecombfilé hozzávalói:10-12 db csirkecomb
szezámliszt
tojás
só, bors, 2-3 gerezd apróra zúzott fokhagyma
paleolaj
A Rántott csirkecombfilé elkészítési módja:
A csirkecombokat kicsontozzuk, kiklopfoljuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk legalább 1-2 óráig. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük paleolajjal. Bundát keverünk tojásból és szezámlisztből, majd a tepsibe tesszük a szeleteket úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Megkenjük a húsok tetejét is olajjal, és lefóliázzuk. Fólia alatt 200 fokon 20 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, és még 15 percig pirítjuk. Ha szükséges, fordítsuk meg a szeleteket, és a másik oldalukat is pirítsuk meg.
A művelet serpenyőben is elvégezhető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. okt. 1. 20:38
A rántott csirkecombfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.