Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött patisszon recept

Töltött patisszon recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória ?
Zsírtartalom nem sok
Szénhidráttartalom ?

A Töltött patisszon hozzávalói:
4 fő részére:4közepes patisszon ,20dkg rizs
1nagyobb fej hagyma,1paprika,1paradicsom,1pohár tejföl,1csomag petrezselyem,izlés szerint so bors olaj


A Töltött patisszon elkészítési módja:
patisszont meghámoznás után megmosni és a kőzepét kivájni ugy ,hogy ki ne lyukadjon,besozni egy kicsit aztán egyenlőre félrerakni.A rizst sóval olajba piritani majd1:1arányba felöntve apróra vágott petrezselyemmel lefedve megpárolni.Akivájt patisszont apróra vágva rádobjuk a hagymából paradicsomból paprikából készült pörkölt alapra és sóval borssal izesitve félig megpároljuk.A rizst és a párolt patisszont ősszekeverve beletöltjük a patisszonba tepsibe rakva vizet öntünk alá lefoliázzuk és 180fokos sütőben 30percig pároljuk.30perc után szurjuk meg a patisszont ha megpuhult akkor petrezselyemmel kikevert tejföllel lekenve még 10-15percre rakjuk vissza.Jó étvágyat!!!!

A patisszont hámozás közbe papirral vagy kesztyüvel fogjuk igy biztosan nem csúszik ki a kezünkből.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött patisszon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook