Töltött patisszon recept





4 fő részére:4közepes patisszon ,20dkg rizs
1nagyobb fej hagyma,1paprika,1paradicsom,1pohár tejföl,1csomag petrezselyem,izlés szerint so bors olaj
A Töltött patisszon elkészítési módja:
patisszont meghámoznás után megmosni és a kőzepét kivájni ugy ,hogy ki ne lyukadjon,besozni egy kicsit aztán egyenlőre félrerakni.A rizst sóval olajba piritani majd1:1arányba felöntve apróra vágott petrezselyemmel lefedve megpárolni.Akivájt patisszont apróra vágva rádobjuk a hagymából paradicsomból paprikából készült pörkölt alapra és sóval borssal izesitve félig megpároljuk.A rizst és a párolt patisszont ősszekeverve beletöltjük a patisszonba tepsibe rakva vizet öntünk alá lefoliázzuk és 180fokos sütőben 30percig pároljuk.30perc után szurjuk meg a patisszont ha megpuhult akkor petrezselyemmel kikevert tejföllel lekenve még 10-15percre rakjuk vissza.Jó étvágyat!!!!
A patisszont hámozás közbe papirral vagy kesztyüvel fogjuk igy biztosan nem csúszik ki a kezünkből.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: viktory1, 2008. júl. 4. 10:08
A töltött patisszon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.