Knoppers recept
A Knoppers hozzávalói:3 ostyalap
Fehér krém: (a csésze 2 dl)
175 g vaj
1/4 csésze cukor
1/4 csésze tej
1 csésze tejpor
Csokoládés krém:
100 g vaj
3 ek nutella
1 ek holland kakaópor
2 ek darált dió
100 g földimogyoró durvára vágva
2 db háztartási keksz darálva
Díszítéshez:
100 g tejcsokoládé
A Knoppers elkészítési módja:
Fehér krém készítése: A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a tejben felolvasztott cukrot, vigyázva hogy a krém ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejport, majd alaposan összedolgozzuk. Csokoládékrém készítése: A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és még egyszer alaposan átkeverjük. Az első ostyalapot lekenjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a második ostyalapot, lekenjük csokoládékrémmel, befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében hagyjuk összeállni legalább 5 órát. Ha már összeálltak a lapok, felolvasztott csokoládéval lekenjük, és visszadugjuk a hűtőbe, még legalább 3-4 órára. Tetszés szerint szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 3. 16:08
A knoppers elkészítési módja és hozzávalói.