Pilóta szelet recept
A Pilóta szelet hozzávalói:Tészta
40 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
20 g cukrozatlan kakaópor (1 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor
Krém
2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg nutella (2 nagy evőkanál)
A Pilóta szelet elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót. Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel. A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, még forrón belekeverjük a cukrot. Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk. Végül megtöltjük a lapokat. A krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is. Másnap szeleteljük, addig a lapok megpuhulnak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. okt. 24. 18:36
A pilóta szelet elkészítési módja és hozzávalói.