Csokoládés, habos kocka recept
A Csokoládés, habos kocka hozzávalói:# A tésztához
5 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg Rama
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl tej
# A tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama
finomliszt
# A habhoz
5 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
# A csokoládémázhoz
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál forró víz
5 dkg Rama
A Csokoládés, habos kocka elkészítési módja:
Elkészítés A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 14. 17:56
A csokoládés, habos kocka elkészítési módja és hozzávalói.