Habcsókok recept
A Habcsókok hozzávalói:Hozzávalók
5 db tojásfehérje
35 dkg cukor
1 dl víz
A Habcsókok elkészítési módja:
Elkészítés 25 dkg cukrot felteszünk főni annyi vízzel amennyi ellepi. 5 tojás fehérjét gőz felett habbá verünk 10 dkg cukorral. A forró lobogó cukorszirupot nagyon lassan, habverés közben hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kéz melegre hűlésig tovább verjük. Ha jól dolgoztunk borotvahab keménységű masszát kapunk. Habkarika alakítása: az elkészült tojáshabot sütőpapírral fedett sütőlemezre alakítjuk csillagcsöves nyomózsákból. Díszíthetjük mindenféle szóróanyaggal, amely 50 C'-ot elvisel színeződés, és alakváltozás nélkül. Habkarika szárítása: a sütőt bekapcsoljuk pár percre a legalacsonyabb fokozatra. Ügyeljük rá hogy 40-50 C'-nál melegebb ne legyen, mert akkor nem csak száradni fog a habkarika, hanem a cukortartalma karamellizálódni, barnulni fog. Egy átlagos méretű karika pár óra alatt kiszárad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 12. 17:30
A habcsókok elkészítési módja és hozzávalói.