Mikulás szelet recept
A Mikulás szelet hozzávalói:Hozzávalók
A tetejére
15-20 dkg fagyasztott gesztenyemassza
A krémhez
0,5 dl rum
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
5 dl tej
15 dkg fagyasztott gesztenyemassza
1 dkg szalakáli
0,5 dl tej (kb)
1 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg Rama
35 dkg liszt
A Mikulás szelet elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután 4 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalán, közepes lángon (170-180 fokon), 12-15 perc alatt megsütjük. 2.A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel, meg a rummal ízesített, felengedett, áttört gesztenyével simára keverjük. 3.A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből. Végül a felengedett gesztenyét ráreszeljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 6. 15:17
A mikulás szelet elkészítési módja és hozzávalói.