Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi habkarikák recept

Karácsonyi habkarikák recept

Elkészítési idő 120 perc

A Karácsonyi habkarikák hozzávalói:
Hozzávalók (55 db):
4 db tojásfehérje
36 dkg porcukor
80 ml víz
A tepsibe:
sütőpapír
A tetejére:
színes és barna szórócukor


A Karácsonyi habkarikák elkészítési módja:
Elkészítése: Előkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt, én a sütőrácsaimra tettem a papírt. A porcukor egyik felével 18 dkg-al, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz. Csillagcsöves nyomózsákba töltve, a papírra emeletes karikákat nyomunk, a tetejükre pedig szórócukrot szórunk. Én egyszerre tettem be a két rácsot, és a sütő ajtaját kitámasztottam egy fakanállal. Így kell sütni 2 óra hosszat. Ekkor kivettem egyet, és jónak is találtam. A sütőt elzárva, még pár órát bent hagytam őket.

forrás:rama


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi habkarikák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook