Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel recept
A Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel hozzávalói:12 szelethez:
A tésztához:
2 dkg liszt
6 dkg darált dió
4 tojás
8 dkg cukor
A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza
1/2 dl rum
4 dkg cukor
2 dl tejszín
A Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel elkészítési módja:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval. Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és a sütőlapra kenjük. A sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor megsült a tészta, kivesszük. A papírral kihúzzuk az asztalra, 2-3 percet pihentetjük. Ekkor lisztezett deszkára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük, félretesszük. A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, és akkor kívül is bevonjuk a süteményt. Díszítjük, felszeleteljük, és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 1. 09:36
A diós piskótatekercs gesztenyekrémmel elkészítési módja és hozzávalói.