Kínai citrommártás recept
A Kínai citrommártás hozzávalói:1/2 dl citromlé
1/2 dl zöldségleves (kockából)
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál étkezési keményítő
A Kínai citrommártás elkészítési módja:
A citromlevet a zöldséglével, 1 dl vízzel, a mézzel, a cukorral és a gyömbérporral kis lábosban összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor a hőt nagyobbra vesszük, a keveréket felforraljuk. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal is ízesíthetjük. Melegen tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. szept. 28. 09:04
A kínai citrommártás elkészítési módja és hozzávalói.