Rózsalekvár recept


1 vödör rózsaszirom (a levirágzóban lévő teljesen megfelel)
50 dkg cukor
1 ek citromsav
fél cs 3:1-ben zselésítő fix
A Rózsalekvár elkészítési módja:
A megmosott szirmokat a cukorral egy fazékba teszed és lassú tűzön kb 40 percig főzöd. Ha nem akarnak szétesni a szirmok akkor a botturmixal egy kicsit meg kell ismertetni :P Ekkor jöhet hozzá a citromsav és a zselésítő. 2 perc főzés után apró üvegekbe töltöd és 5 percig a tetejére állítod, így tuti nem romlik meg.
A vödörny sziromból kb 5 dl lekvár lesz, de megéri.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. jún. 18. 21:05
A rózsalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.