Citrom dzsem recept
A Citrom dzsem hozzávalói:Alapanyagok:
- 1 kg spárgatök,
- 3 db citrom,
- 1 kg kristálycukor,
- 1 csomag zselésítő befőzőszer,
- kb. 10 dkg. porcukor, a tetejére, /lehet benne kevés barnacukor/,
A Citrom dzsem elkészítési módja:
A tököt gyalun lereszeljük és a cukorral jól összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit, hogy levet eresszen. Hozzákeverjük a zselésítő befőzőszert. Ezután lábasba tesszük. A citromot alaposan lemossuk, kefével ledörzsöljük, lereszeljük a citromot és hozzáadjuk a lereszelt tökhöz -a magokat szedjük ki.Én a héjat hámozóval leszedtem, és szeltem a levét pedig kifacsartam, és beletettem) A cukorral és a citrommal összekevert tököt folyamatos keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük. Még melegen üvegekbe töltjük, tetejét porcukorral beszórjuk, majd másnak lekötjük. A spárgatök ízéből semmit sem lehet érezni, tulajdonképpen kis csalással citromdzsemet készítünk.
Vigyázzunk a főzéssel, mert könnyen bebarnul.Az íze ugyan olyan jó, de barna.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2010. jún. 16. 13:07
A citrom dzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.