Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Citrom dzsem recept

Citrom dzsem recept

A Citrom dzsem hozzávalói:
Alapanyagok:
- 1 kg spárgatök,
- 3 db citrom,
- 1 kg kristálycukor,
- 1 csomag zselésítő befőzőszer,
- kb. 10 dkg. porcukor, a tetejére, /lehet benne kevés barnacukor/,


A Citrom dzsem elkészítési módja:
A tököt gyalun lereszeljük és a cukorral jól összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit, hogy levet eresszen. Hozzákeverjük a zselésítő befőzőszert. Ezután lábasba tesszük. A citromot alaposan lemossuk, kefével ledörzsöljük, lereszeljük a citromot és hozzáadjuk a lereszelt tökhöz -a magokat szedjük ki.Én a héjat hámozóval leszedtem, és szeltem a levét pedig kifacsartam, és beletettem) A cukorral és a citrommal összekevert tököt folyamatos keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük. Még melegen üvegekbe töltjük, tetejét porcukorral beszórjuk, majd másnak lekötjük. A spárgatök ízéből semmit sem lehet érezni, tulajdonképpen kis csalással citromdzsemet készítünk.

Vigyázzunk a főzéssel, mert könnyen bebarnul.Az íze ugyan olyan jó, de barna.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A citrom dzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook