Diabetikus eperlekvár recept
A Diabetikus eperlekvár hozzávalói:900 g földieper (előkészítve mérjük le)
100 ml fekete ribizli lé
1 narancs reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Diabetikus Befőzőcukor
A Diabetikus eperlekvár elkészítési módja:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és 900 g-ot kimérünk. Az epret a gyümölcslével és a reszelt narancshéjjal egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Ha a lekvárhoz forrást követően 2 evőkanál apróra vágott friss mentát keverünk különleges zamatot kölcsönözhetünk lekvárunknak.
Ínyencek próbálják ki a levendulavirággal fűszerezett eperlekvárt. Ehhez keverjünk 1 mokkáskanál levendulavirágot a felforrt lekvárhoz.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 17. 17:31
A diabetikus eperlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.