Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Diabetikus eperlekvár recept

Diabetikus eperlekvár recept

A Diabetikus eperlekvár hozzávalói:
900 g földieper (előkészítve mérjük le)
100 ml fekete ribizli lé
1 narancs reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Diabetikus Befőzőcukor


A Diabetikus eperlekvár elkészítési módja:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és 900 g-ot kimérünk. Az epret a gyümölcslével és a reszelt narancshéjjal egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Ha a lekvárhoz forrást követően 2 evőkanál apróra vágott friss mentát keverünk különleges zamatot kölcsönözhetünk lekvárunknak.

Ínyencek próbálják ki a levendulavirággal fűszerezett eperlekvárt. Ehhez keverjünk 1 mokkáskanál levendulavirágot a felforrt lekvárhoz.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A diabetikus eperlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook