Glögi - fűszeres karácsonyi ital recept
50 perc
A Glögi - fűszeres karácsonyi ital hozzávalói:
3 dl víz
1 rúd fahéj
5 db szegfűszeg
egy kis darab szárított gyömbér
1/2 teáskanál kardemon mag
reszelt narancshéj
3 dl ribizlilé vagy szörp vagy vörösbor
5 dl más gyümölcslé (pl. almalé vagy szőlőlé)
fehér vagy barna cukor
A poharakba mazsola és manduladarabok.
A Glögi - fűszeres karácsonyi ital elkészítési módja:
1. A gyömbért reszeljük le. Forraljuk fel a vizet és a fűszereket. Kb. egy fél órán át igen lassú tűzön főzzük őket. Szűrjük át, a fűszereket dobjuk ki. 2. Öntsük a fűszeres lébe a ribizlilét (vagy szörpöt) és az almalevet (vagy szőlőlevet), ha szükséges, ízesítsük cukorral. Forraljuk fel még egyszer, csak ekkor adjuk hozzá a bort is, ha nem szörpöt vagy gyümölcslevet akarunk használni. 3. Mindegyik pohárba öntsünk a forró italból és tegyünk a poharakba ízlés szerint mandulát és/vagy mazsolát.
Hideg téli estéken glögit kortyolgatva nézhetjük kedvenc filmünket! :D
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 0c89f979f8, 2008. dec. 15. 16:55
A glögi - fűszeres karácsonyi ital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.