Debreceni csirkemell recept
A Debreceni csirkemell hozzávalói:1 kg felső csirekecomb
5 pár debreneni
10 dkg füstöltsajt
bacon szalonna
só bors
1 tojás fejérje
A Debreceni csirkemell elkészítési módja:
A felsőcombokból kiemeljük a csontokat, sózzuk, borsozzuk, a debrenit a csontok helyére tesszük, majd bacon szalonnával betekerjük. (Vigyázzunk a végeit a szalonna csikoknak a tepsi aljára kerüljenek)Bele helyezzük egy tepsibe,mindegyiket megkenünk tojásfehérjével és a reszelt sajttal megszorjuk. Szép pirosra sütjük. De lehet fokozni az ízeket a bekenthúsikra szeletelt mandulával is megszórjatjuk, és ugy sütjük. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. okt. 22. 09:57
A debreceni csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.