Bükki sertéskaraj /hasábburgonyával/ recept
A Bükki sertéskaraj /hasábburgonyával/ hozzávalói:4 szelet kicsontozott sertéskaraj
20 dkg gomba
2 dl tejföl
2 evőkanál majonéz
mustár
4 evőkanál olaj
pirosarany
kakkukfű
só
A Bükki sertéskaraj /hasábburgonyával/ elkészítési módja:
A hússzeleteket nem túl vékonyra kiverem, és csak közvetlenül sütés előtt sózom. A sütőlapra olajat csurgatok egyenletesen, ráterítem a hússzeleteket, tetejét fél mokkáskanálnyi mustárral és ugyanennyi pirosarannyal bekenem. Rávagdalom a megtisztított gombát, finoman meghintem kakukkfűvel és kevés sóval. A szeletek közepére csak annyi majonézt és tejfölt csurgatok, hogy ne folyjon le róla. Pirosarany pettyekkel díszítem. 2 evőkanál vizet öntök alá, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, alufólia alatt 15 percig sütöm. Aztán leveszem az alufóliát, és addig sütöm, amíg a karaj széle aranysárga lesz. Hasábburgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 18. 17:47
A bükki sertéskaraj /hasábburgonyával/ elkészítési módja és hozzávalói.