Krémtúrós-barackos pite citrommázzal recept
A Krémtúrós-barackos pite citrommázzal hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt (nálam 1/3 fehér tönkölyliszt, 1/3 rétesliszt, 1/3 simaliszt volt)
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
6 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg krémtúró
2 tojás sárgája
mazsola - ízlés szerint
30 dkg őszibarack
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2+2 db babapiskóta
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor - ízlés szerint (lehet xilit és nádcukor is)
A citrommázhoz:
1/2 citrom leve
2-3 dkg vaj
18 dkg porcukor (átszitálva)
A Krémtúrós-barackos pite citrommázzal elkészítési módja:
A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük. A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával. A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot. A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük. A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük. Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk. A tésztába és a töltelékbe szándékosan kevesebb cukrot használtam, mint a sima túrós piténél a máz miatt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 16. 17:42
A krémtúrós-barackos pite citrommázzal elkészítési módja és hozzávalói.