Mézes narancsos báránycsíkok recept
30 perc
A Mézes narancsos báránycsíkok hozzávalói:
4 kis narancs 40dkg kicsontozott bárány vagy sertéskaraj,2 evőkanál olaj só 2 zacskó vadrizsel kevert gyorsrizs
A Mézes narancsos báránycsíkok elkészítési módja:
2 narancs héját le reszeljük,levét ki préseljük.A másik két narancsot kifilézük vagyis a gyümülcsöt meg hámozzuk,majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén be vágunk s a gyümölcshúst a filéket ki emeljük.Közben ki csöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk az olajon nagy lángon kevergetve 4 percig sütjük majd kissé be sózzuk.A narancslevet az ecetet meg a mézet rá öntjük.A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük a narancsos mézes levet ezzel süritjük.A narancsfiléket beleszórjuk végül 2 percnyi forralás után párolt rízs és vadrízs keverékével kináljuk.
Finom ital hozzá száraz vörös bor
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2007. dec. 16. 09:14
A mézes narancsos báránycsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.