Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bolognai szósz recept

Bolognai szósz recept

Elkészítési idő 40 perc

A Bolognai szósz hozzávalói:
30 dkg darált hús
25 dkg csiperke gomba (feldarabolva)
1 üveg paradicsomsűrítmény (320 ml)
1 fej közepes vöröshagyma
bazsalikom
oregano
fokhagyma

majoránna
kakukkfű
lestyánlevél (vegetafű)
olasz fűszerkeverék (kis üveges Lidlből)


A Bolognai szósz elkészítési módja:
A hagymát felaprítom és kevés olajon megdinsztelem, ha kezdene leégni, egy kis vizet öntök alá. Hozzáteszem a gombát fedő alatt megpárolom pár perc alatt. Előkészítem a fűszereket a kezem ügyébe. A dinsztelt hagymás gombára rádobom a darált húst, és gyorsan befűszerezem. Mikor a hús elfőtte a levét,és kissé megpirult, ráöntöm a sűrített paradicsomot, az üvegébe teszek egy kis vizet amivel a maradék paradicsomot kimosom az üvegből és ráöntöm a darált húsra. Összekavarom, rotyogatom egy kicsit megkóstolom, és ha kell még utánafűszerezek. Ha nem, kész, főtt tésztával vagy kölessel tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok.


Kategória: Húsételek receptjei


A bolognai szósz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook