Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéssült ananászos rizzsel recept

Sertéssült ananászos rizzsel recept

A Sertéssült ananászos rizzsel hozzávalói:
50 dkg sertéscomb
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
csipetnyi pirospaprika
Az ananászos rizshez:
40 dkg ananász
1 hagyma
15 dkg thai rizs
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi cukor
3 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg mogyoró
1 kávéskanál koriandermag
őrölt bors


A Sertéssült ananászos rizzsel elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a pirospaprikát. Összekeverjük, folpackkal lefedjük és 1 órára hűtőbe tesszük. A kókuszreszeléket a tejben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Az ananászt apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk és felaprózzuk. A rizst az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, az ananászt, a cukrot, a kókuszos tejet és borssal megszórjuk. Lefedjük és kislángon, fél óráig főzzük, ha szükséges, időnként kevés forró vízzel feltöltjük. A húst folyamatosan kevergetve, aranyszínűre pirítjuk. A mogyorót és a koriandermagot világosra pirítjuk. A főzés vége előtt 2 perccel hozzáadjuk a rizst. Külön-külön meleg tálba tesszük a húst és rizst, úgy kínáljuk. Én áfonyalekvárral tálaltam.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéssült ananászos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook