Mexikói kukoricás lepény recept
A Mexikói kukoricás lepény hozzávalói:12 dkg kukoricaliszt
3 dkg finomliszt
20 g sütőpor
1 db. zöld chili paprika
5 szál újhagyma
2 egész tojás + 2 tojásfehérje
1, 5 dl tejföl
1, 5 dl étolaj
1 csipetnyi só
10 dkg kukoricakonzerv
10 dkg apró kockákra vágott főtt sonka
A Mexikói kukoricás lepény elkészítési módja:
A tojásokat robotgéppel kikeverjük a tejföllel és az olajjal, majd belekeverjük a már előzőleg összekevert liszteket, sütőport és sót. Végül fakanállal hozzákeverjük az összevágott zöld chili paprikát, újhagymát, főtt sonkát, és a levétől leszűrt kukoricakonzervet. Egy 30x22 cm-es tepsi oldalait körben jól kikenjük vajjal, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25 percig. Ekkor teszünk rá papírt, és még 5 percig úgy sütjük. (Tűpróba!) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk tálcára. Levesszük róla a sütőpapírt. Kevés szellőzés után átfordítjuk egy másik tálcára, hogy ahogy megsült, az a fele legyen felül. Majd kockára szelve snidlinggel és reszelt sajttal tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 23. 20:04
A mexikói kukoricás lepény elkészítési módja és hozzávalói.