Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs recept
A Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs hozzávalói:1 kg darált sertéshús
40 dkg füstölt sajt
3 tojás
só
bors
delikát
darált színes bors
majoránna
csemege paprika
olaj
4 szelet száraz kenyér
zsemlemorzsa
4-5 gerezd fokhagyma
50 dkg kukorica
1 pohár tejföl
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 fej lilahagyma
1 kg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
A Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs elkészítési módja:
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt, füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fóliát levesszük róla és kb 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul. A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük. A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 21. 20:00
A füstölt sajttal töltött fasírt tekercs elkészítési módja és hozzávalói.