Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mik a boldog gyerekkor alappillérei? fórum

Mik a boldog gyerekkor alappillérei? (beszélgetés)

14. zolo
márc. 25. 12:27
Nem a tanulás miatt. Okos telo atirja hulyesegre.
13. zolo
márc. 25. 12:26
Az is lényeges az óvodában, iskolában legyenek barátai. Ne bantsak kozositsek ki. Olyan dolgok miatt is amiről a gyerek nem is tehet. Szeressen iskolába járni. Jó közegben jobban fog tanulni is. Én ezért utaltam iskolába járni. Nem a rablás miatt. Ezt sok szülő nem is tudja.
12. kentaurcica (válaszként erre: 8. - Dominós)
márc. 20. 09:54

"anyu, apu, szeretet, biztonság, testvérek, odafigyelés, törődés, meleg étel, süti."

Ez a cuki felsorolás teljesen visszaadja a gyerekkori boldogság hangulatát, a bezáró szó teszi fel a pontot az i-re.

11. kentaurcica (válaszként erre: 10. - Kaktusz)
márc. 20. 09:53
Ez azért elég szélsőséges. Szegény családok is tudnak boldogan élni és nem borítékolt a függőség, a balhék és a hajléktalanság.
10. kaktusz (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 14. 21:52
Szerintem ha valaki anyagilag nem engedheti meg, az ne vállaljon gyereket, mert az a gyerek nyomorogni fog a hiány és az örökös pénzen való balhék miatt, ráadásul itt több a függő is. A legtöbb ember aki hajléktalan lesz, a szeretetlen környezeten, az iskolázatlanságon és a pénzhiányon bukik el, erről statisztika van.
9. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 14. 21:33
En boldog gyerekkorra azt gondolom, hogy delutan azt kellett kitalalni, a parkba vagy az erdobe menjunk. Frizbiztunk, tollasostunk. Az erdoben neg kavicsot szedtam.
márc. 14. 18:35

Enyém boldog volt, mindig ezek jutnak ról aeszembe. Kb ez a fontossági sorrend, azért így írom:

anyu, apu, szeretet, biztonság, testvérek, odafigyelés, törődés, meleg étel, süti.

A pénz nem vetett fel, kissé szűkösen éltünk, de a fontos dolgokra mindig jutott.

7. kentaurcica (válaszként erre: 5. - Sargadinoszaurusz)
márc. 14. 18:28
Az nagyon jó dolog, hogy ennyire képben vagy ezzel és terápiára is jársz. Remélem megtalálod a boldogságot az életben!
6. birebora (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 14. 17:35
+ közös programok, emlékek, élmények együtt megélése, megtapasztalása, példamutatás, sok nevetés, törődés. Hirtelen ennyi jutott még eszembe, de teljesen jókat irtál.
márc. 14. 17:30
En is megkaptam hogy nem ertekelem hogy van teto a fejem folott, meg hogy van meleg ruham es hogy mindig van mit ennem. De erzelmileg ki voltam uresedve es most meg terapiara jarok evek ota hogy en ne kovessem el ugyanezt a kapcsolataimban. Keson jottem ra hogy nem tudok erzelmileg megfeleloen kapcsolodni mert nem tanultam meg en sem bocsanatot kerni. Minden engem ero kritikara megsertodtem es csenddel buntettem az illetot, meg a vegen mindig a masik kert bocsanatot. Ezt hoztam otthonrol es sok idobe tellett kiirtani... Ma mar asszertiven kommunikalok de ezt nem a szuleimnek koszonhetem.
márc. 14. 16:35
Szerintem egy gyerek nem érzi szeretettnek magát csak a fizikai igényeinek kielégítésétől. Én sokszor megkaptam, hogy nem értékelem, amit értem tesznek. Sose értettem, mi a bajuk velem. Felnőttként persze már felfogom, hogy nem könnyű egy családot egyben tartani, dolgozni, a gyereket etetni, ruházni, iskolázni, regulázni...
márc. 14. 16:31

Hogy a tamogato szeretet nem abbol all, hogy a fizikai igenyeit kielegitem egy kisgyereknek es enni adok neki meg ruhazom, hanem hogy erzelmileg vallalom a felelosseget a tetteimert.

De sokan nem ertik ezt, igy majdnem mindegy. Anyam peldaul, ha gyerekkent/kamaszkent kilottyintettem a tejet, altalaban uvoltozott egy sort, en elvonultam, majd utana egy oraval edesgetve hivott vacsorazni es jo pofat kellett vagjak mindenhez, mert o kedvesen hiv vacsorazni es nem haragszik. De erzelmileg sosem vallalt felelosseget azert, hogy elotte durvan megszidott, igy en is csak annyit erzekeltem az egeszbol hogy ha nem lottyintem ki a tejet akkor vagyok jo es szeretheto gyerek.

Azzal amugy nem lett volna baj, ha megszid es utana hozzateszi hogy "kicsikem szeretlek de takaritsd fel kerlek a padlot". Akkor en is tudtam volna hogy amit csinaltam, problemas de van egy erzelmileg biztonsagos halom, a csaladom.

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 14. 16:09

Nagyon fontosak a boldog pillanatok. A hétköznapi apró örömök. Hogy átbeszélnek veled dolgokat, érezd, hogy fontos vagy, hogy a korodhoz képest tehesd, amit szeretsz, pl. egy általad kiválasztott hobbit, sportot tudj át-megélni.

És, hogy boldog felnőtt legyél, okulj abból, amit, Te nem szerettél,ne alkalmazd a gyerekednél, de csak okulj és ne nyalogasd a sebeidet, mert beleragadsz a múltadba , és nem lesz boldog jelened és jövőd sem.

márc. 14. 15:53

Szerintem:

1. stabil, békés család

2. támogató szeretet

3. anyagi és fizikális biztonság

4. egészség

5. stabil és jó baráti kapcsolatok

Ezekből nekem kb. 2,5 volt meg. Nem tekintem boldognak a gyerekkorom. Vajon hány pont kellene ahhoz, hogy boldognak gondolja valaki a gyerekkorát? 4-5?

Neked mennyi pontod van? Kell még hozzáírnom valamit szerinted?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook