Csirkemell rozmaringos sütőtökkel recept
A Csirkemell rozmaringos sütőtökkel hozzávalói:csirkemell
egy kisebb sütőtök
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
rozmaring
csili
egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
só
frissen őrölt bors
1 dl fehér bor
A Csirkemell rozmaringos sütőtökkel elkészítési módja:
A csirkemell filét bepácoljuk a bors, az olíva olaj és a csili keverékébe. Ameddig a hús pácolódik, megpucoljuk a sütőtököt és felkarikázzuk. Az olívaolajat egy teflon serpenyőbe öntjük, rátesszük a vajat és beletesszük a felkarikázott tököt, egy pici rozmaringot és a csilit. Csorgatunk bele mézet, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és lefedve roppanósra pároljuk. Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és két perc pirulás után ráöntjük a bort. Beleteszünk egy rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároljuk. Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá! Ha nem elég édes a sütőtök, akkor érdemes mézzel tovább édesíteni. Vigyázni kell, hogy csak 3-4 percig pároljuk a sütőtököt, mert szétesik és akkor nehezebb a tálalás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 5. 20:41
A csirkemell rozmaringos sütőtökkel elkészítési módja és hozzávalói.