Toszkán csirke recept
A Toszkán csirke hozzávalói:4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
4-5 szelet füstölt sonka
1 nagy fej lila hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
provánszi fűszerkeverék
olajbogyó
1/2 dl kóla
A Toszkán csirke elkészítési módja:
A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben. Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta. Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 7. 20:43
A toszkán csirke elkészítési módja és hozzávalói.