Mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással recept
A Mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással hozzávalói:600 g fagyasztott tengeri hal filé
50 g kukoricadara
2 db tojás
25 g szeletelt mandula
A mártáshoz:
500 g főző tejszín
200 g sajt
400 g szeletelt csiperkegomba (konzerv)
frissen őrölt bors
100 g sonka (szeletelt)
A díszítéshez:
4 csipet friss salátakeverék
A Mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással elkészítési módja:
A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük, a tejszínnel és egy kis borssal ízesítjük, lefedjük és hűtőbe rakjuk fél órára. A halat a kukoricadarával beszórjuk, a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg. Bő forró olajban kisütjük. A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk, és egy kis salátával díszítjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 10. 20:47
A mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.