Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hússal rakott tészta recept

Hússal rakott tészta recept

A Hússal rakott tészta hozzávalói:
(4 főre)

25 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tészta (jelen eseten fodros nagykocka)
1 kis dob. sűrített paradicsom
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstöt kolbász
oregano
bazsalikom
bors


Öntet:

2 dl tejföl
1 dl tej
2 db tojás

Tetejére reszelt sajt


A Hússal rakott tészta elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra, a kolbászt lehetőség szerint egészen apró kockákra, a vöröshagymát is apró kockákra vágom. A szalonnát felteszem a tűzre és addig hevítem, amíg a zsír kiolvad belőle. Nem kell, hogy tepertős legyen, csak jó olvadjon ki belőle a zsír. Ekkor ráteszem a vöröshagymát és a kolbászt, és fedő alatt addig párolom, míg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát, és a hús fehéredéséig pirítom. Ekkor jön hozzá a paradicsompüré, amit egy kevés vízzel hígítottam, valamint a fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregano. A tésztát enyhén sós vízben "al dente" kifőzöm, hideg vízben lehűtöm, majd a felét egy kizsírozott tepsibe, vagy tűzálló tálba terítem. Rá öntöm és elsimítom rajta a ragut, majd a tészta másik felét teszem rá. A tejfölt a tojásokkal és a tejjel simára keverem, és ráöntöm a tésztára. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tetején a tészta pirulni kezd. Ekkor kiveszem, megszórom reszelt sajttal és már csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt megolvadjon és egy kis színt kapjon.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A hússal rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook