Hússal rakott tészta recept
A Hússal rakott tészta hozzávalói:(4 főre)
25 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tészta (jelen eseten fodros nagykocka)
1 kis dob. sűrített paradicsom
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstöt kolbász
oregano
bazsalikom
bors
só
Öntet:
2 dl tejföl
1 dl tej
2 db tojás
Tetejére reszelt sajt
A Hússal rakott tészta elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra, a kolbászt lehetőség szerint egészen apró kockákra, a vöröshagymát is apró kockákra vágom. A szalonnát felteszem a tűzre és addig hevítem, amíg a zsír kiolvad belőle. Nem kell, hogy tepertős legyen, csak jó olvadjon ki belőle a zsír. Ekkor ráteszem a vöröshagymát és a kolbászt, és fedő alatt addig párolom, míg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát, és a hús fehéredéséig pirítom. Ekkor jön hozzá a paradicsompüré, amit egy kevés vízzel hígítottam, valamint a fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregano. A tésztát enyhén sós vízben "al dente" kifőzöm, hideg vízben lehűtöm, majd a felét egy kizsírozott tepsibe, vagy tűzálló tálba terítem. Rá öntöm és elsimítom rajta a ragut, majd a tészta másik felét teszem rá. A tejfölt a tojásokkal és a tejjel simára keverem, és ráöntöm a tésztára. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tetején a tészta pirulni kezd. Ekkor kiveszem, megszórom reszelt sajttal és már csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt megolvadjon és egy kis színt kapjon.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: valentinia, 2013. márc. 6. 19:15
A hússal rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.