Csalamádé, I. recept
90 perc
A Csalamádé, I. hozzávalói:
1 kg vastag húsú zöldpaprika
1 kg salátauborka
1 kg apró
kemény
félérett paradicsom
25 dkg cukor
2 dl erõs (20%-os) ecet
1 evõkanál szemes bors
1-1 teáskanál koriander és mustármag
7 dkg só
1 teáskanál benzoesavas nátrium
A Csalamádé, I. elkészítési módja:
Az ecetbe belekeverem a cukrot, a sót és a tartósítószert. A zöldségeket megmosom, lecsöpögtetem, majd megtisztítom, kicsumázom. A zöldpaprikát vékonyra karikázom, a paradicsomot metéltre vágom, az uborkát héjastul legyalulom, a vöröshagymát pedig vékony karikákra vágom. Az egészet nagy edénybe teszem, ráöntöm a sós-cukros ecetet, rászórom a fûszereket és jól átforgatom. Egy napig hagyom így, közben jó néhányszor átkeverem. Ezután tiszta, jól kimosott és leszárított üvegekbe töltöm, levét elosztva ráöntöm, majd szorosan lekötöm, és sötét, hûvös helyre teszem.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:33
A csalamádé, i. elkészítési módja és hozzávalói.