Tejfölös-Zöldséges Sonkaleves recept
A Tejfölös-Zöldséges Sonkaleves hozzávalói:* 2 evőkanál olaj
* 1 fej vöröshagyma
* 40 dkg füstölt sonka (húsos)
* 2 sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 1 vékony cikk zellergumó
* 1 evőkanál pirospaprika
* 1 evőkanál zsír
* 1 evőkanál liszt
* 1 csokor snidling
* 1,5 dl tejföl
* őrölt bors
* só
A Tejfölös-Zöldséges Sonkaleves elkészítési módja:
A répákat és a zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sonkát ugyanakkora kockákra daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megpirítjuk. Hozzákeverjük a sonkát, a répákat, a zellert, és állandóan kevergetve még néhány percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd tűzre visszatéve felöntjük 1 liter vízzel. Ha felforrt, lassú tűzön puhára főzzük. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, berántjuk vele a levest, és ha újból felforrt, belekeverjük az aprított snidlinget. Közvetlenül a tálalás előtt kevés forró levessel simára kevert tejfölt is teszünk bele.
Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Tartalmasabb lesz, ha lisztből-tojásból kevert galuskákat is szaggatunk bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. máj. 31. 11:32
A tejfölös-zöldséges sonkaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.