Meséljünk egy történetet, ami lehet végtelen! (beszélgetés)
Ekkor a cica mélyet nyávogott, mintha meg akarta volna köszönni, hogy megmenekült, és valami új reményt hozott a nő szívébe, akinek eddig minden apró mozdulat idegen volt.
Csak magában mondta: szégyen, hogy egy ilyen kis hálás állattól egy undorodtam.
A mellette álló nő undorodva fordított hátat neki. De abban a pillanatban valami mégis arra késztette, hogy újra a víz felé nézzen. Akkor vette észre az uszadékfán utazó macskát.
Emberek! Ott egy gyönyörű cica. Segítsünk neki, vegyük ki a vízből.
A hordóhasú akkorát köpött a Duna vizébe, hogy mellette simán elbújhatott volna Jack (Leonardo Dicaprio), aki Rose-t (Kate Winslet) tanította köpni a Titanicon.
Valahogy nem volt vicces.
A mellette álló nő undorodva fordított hátat neki. De abban a pillanatban valami mégis arra késztette, hogy újra a víz felé nézzen. Akkor vette észre az uszadékfán utazó macskát.
"Ott meg az a sok ember,mind mutogat. Mit mutogatnak ezek?"
Ekkor látott meg egy nagy hordóhasú férfit a hajón aki Arany Ászokat iszogatott, majd hirtelen a Dunába köpött.
Az emberek közelsége megrémítette.
Egyáltalán mi a francot keresek én a Dunán?
Vacak uszadékfa,, nem is férek el rendesen.
Ott meg az a sok ember,mind mutogat.
Mit mutogatnak ezek?
Ahogy a beszélő macska kimondta ezeket a szavakat, csodák-csodájára a Dunában találta magát! Ahogy a Dunában úszkált, egyszer csak meglátott egy csodálatos, nagy hajót, tele kiránduló emberekkel.
A cica behunyt szemmel élvezte a rá vetülő Nap sugarait, melyek fényfüzérekként tündököltek a víz felszínén. Amint meghallotta a közeledő hajót, felpattantak kerek szemecskéi, kicsiny szívét félelem járta át. Bármilyen szépnek is találta a nagy hajót, az emberek közelsége megrémítette.
Ahogy a beszélő macska kimondta ezeket a szavakat, csodák-csodájára a Dunában találta magát! Ahogy a Dunában úszkál, egyszercsak meglát egy...
Csodálatos nagy hajót,tele kiránduló emberekkel...
Hinta, palinta, régi dunna kiskatona, ugorj a Dunába, zsupsz!
Ahogy a beszélő macska kimondta ezeket a szavakat, csodák-csodájára a Dunában találta magát! Ahogy a Dunában úszkál, egyszercsak meglát egy...
Aztán oda jött 1 beszélő macska és igy szólt:
Hinta, palinta, régi dunna kiskatona, ugorj a Dunába, zsupsz!
Hintáztunk délután a kertben a diófára felkötött hintán.
Ha tovább hintáztunk volna, az én mesém is továbbtartott volna.