Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Viktimológia témakörben tudnátok szakirodalmat javasolni? fórum

Viktimológia témakörben tudnátok szakirodalmat javasolni? (tudásbázis)

10. Enissa
tegnap 12:08

[link]

Ezeket jórészt a NANE-nél találtam, esetleg keresgélj náluk személyesen is, lehet van jó terapeuta is, aki segítene mindezt feldolgozni.

Ott már nagy rutinra tettek szert.

9. Enissa (válaszként erre: 8. - Aliz Johanna)
tegnap 11:58

Én ajánlom Neked, a [link]

című könyvet.

Piszkosul nem a szórakoztató kategória, megtörtént eset, gyermekként miken ment át a férfi, testileg, lelkileg , szexuálisan bántalmazták.

Számomra ezek nagy tanulságok, hogy bizony feltud az ember állni, ha nagyon akar.

Amikor tudod, hogy nálad nehezebb helyzetekből jövők is kimásznak a "mocsárból".Tisztában vagyok vele, mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb, de amikor látok, tudok más esetekről, akkor elgondolkodik az ember, basszus van az enyémnél is nehezebb sors.

Majd keresek Neked még szakirodalmat is, bár én úgy gondolom, ezt nem neked kellene, hanem a szakembernek, akihez fordultál.

A továbbiakban azt kívánom, hogy tudj túllépni a múltadon, és legyél boldog ember!

8. Aliz Johanna (válaszként erre: 7. - Enissa)
tegnap 11:30

Igen, erre még rá fogok kérdezni nála, pontosan mire gondolt. (Tudom, fura, miért nem kérdeztem rá azonnal, egy órába annyi mindent sűrítünk bele, hogy sok, alapvető dolog is utólag jut csak eszembe.)

Talán túl messziről indultam az "áldozat" témakörrel. (Nem szeretek magamra így hivatkozni egyébként nem is szoktam.)

Gyermekkori molesztálás,(11-14 év) tinédzserkori molesztálás (14-18 év) illetve felnőttként egyszeri alkalommal fizikai bántalmazás (8 napon túl gyógyuló) és még egy alkalommal erőszak. Illetve szem-, fültanúja voltam hasonló dolgoknak, szintén gyerekként, de akkoriban még nem tudtam, mit tegyek. Máshonnan akkoriban nem kaptam segítséget.

Bocsánat, ha valamit esetleg furán fogalmaztam meg. Talán bizarr, hogy így beszélek erről - sok segítséget kaptam már az elmúlt években. Nem érzem jól magam közben persze, de könnyebb. Még mindig nem teljesen kerek bennem minden, ami sokszor dühít, úgy érzem, már rég magam mögött kellett volna hagynom mindezt és tovább lépni.

7. Enissa (válaszként erre: 6. - Aliz Johanna)
tegnap 11:01

Ehhez kicsit ismerni kellene helyzetet, ebből az infóból, célirányosan nem lehet még ajánlani sem semmit, én legalábbis nem tudok.

"Terapeuta javaslatára keresek ilyen irodalmat."

A manó csípje meg, miért nem ajánl ő, neki csípőből kellene jönni, ő ismeri az esetedet.

tegnap 10:53

Sziasztok, köszönöm a választ Mindenkinek! :) Van köztük, amiket már átböngésztem, de minden javaslatnak utána nézek.

(Terapeuta javaslatára keresek ilyen irodalmat. Amiket eddig olvastam, azok alapján egyelőre nem igazán látom át, milyen jellegű segítséget fog ez nekem nyújtani. Ezt azért írom le, mert ha valaki esetleg volt hasonló helyzetben, és megosztaná, neki mi segített, szívesen venném.)

tegnap 09:37

[link]

[link]

Esetleg a Wikipédián: Viktimológia

könyv: Áldozatvédelem és másodlagos viktimizáció" – Dobrocsi Szilvia, Domokos Andrea, Nemes Zsófia munkája, a Patrocinium Kiadó oldalán van, kapható-e fogalmam sincs.

Esetleg keresgélj az ELTE digitális oldalán is.

Aki keres az talál. :)

4. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - K-né Zsóka)
tegnap 09:21
Vagy esetleg Görgényi Ilona könyvei is megfelelhetnek.
3. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Aliz Johanna)
tegnap 09:16
Esetleg Békés Vera : Trauma és narratíva című könyve érdekes lehet számodra. A holokauszt túlélőivel, traumáival, pszichológiai hatásokkal foglalkozik.
2. birebora (válaszként erre: 1. - Aliz Johanna)
tegnap 07:13
Hirtelen az ID csatornát tudom javasolni.
tegnap 03:47

Sziasztok!

A viktimológia (áldozattan, pszichológia) témakörében keresek olyan szakirodalmat/online forrásokat, amik építő jellegűek lehetnek az áldozatok számára.

Eddig nem találtam a neten használhatót.

Előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook