Mikrós édesburgonya recept

A Mikrós édesburgonya hozzávalói:
1 közepes édesburgonya
Kevés olívaolaj
Késhegynyi só

A Mikrós édesburgonya elkészítési módja:
Villával meg kell szurkálni a megmosott édesburgonyát. Vizes, jó minőségű papírtörlőbe bele kell csavarni és egy tányéron mehet be a mikróba. Magas fokozaton 5 percig kell főzni. A belseje így teljesen átpuhul és extra gyorsan megvan. Ehetjük így is, vagy felhasználható más ételekhez: gnocci, pogácsa, szendvicskrém stb. Nem vegánok szétnyitás után tehetnek rá vajat is.
Ha pirult héjat szeretnénk, akkor puhulás után a héját kenjük meg olajjal, sózzuk meg és tegyük be egy air fryerbe 5 percre.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: receptjeim, tegnap 15:29
A mikrós édesburgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.