Bácskai fokhagymás csirkecomb recept
A Bácskai fokhagymás csirkecomb hozzávalói:6 csirkecomb
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 erőleveskocka
3 ek liszt
só
bors
petrezselyemzöld
olaj
A Bácskai fokhagymás csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat jól megmosom, kettévágom, és leszárítom. Megsózom, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm. Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve, körülbelül fél óráig párolom fedő alatt a combokat. Közben elkészítem a fokhagymamártást. Három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 dl leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom. Közben a csirkecombokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe teszem. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg és párolt rizzsel kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 9. 14:34
A bácskai fokhagymás csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.