Bakonyi fácánmell recept
A Bakonyi fácánmell hozzávalói:4 fácánmell
50 g füstölt szalonna
250 g gomba
1 közepes fej hagyma
1 mokkáskanál édesnemes paprika
2 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
kevés liszt
olaj
1 dl száraz fehérbor vagy
1dl húsleves
A Bakonyi fácánmell elkészítési módja:
A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 8. 14:16
A bakonyi fácánmell elkészítési módja és hozzávalói.