Csípős töltött burgonya recept
A Csípős töltött burgonya hozzávalói:8 db burgonya
40 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
12 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
pirospaprika
törött bors
köménymag
só
A Csípős töltött burgonya elkészítési módja:
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk. A kivájt burgonyabelet megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajban pirított hagymával, zúzott fokhagymával, csípős paprikával, borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és mindegyiket letakarjuk egy vékony szalonnaszelettel. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 15. 17:51
A csípős töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.