Pásztorpite recept
A Pásztorpite hozzávalói:# 6 db lilahagyma
# 1 sárgarépa
# 50 g vaj
# 2-3 babérlevél
# kakukkfű
# frissen őrölt bors
# só
# 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
# 2-3 ek paradicsomsűrítmény
# 0,5 l csirkehúsleves vagy kockát engedjünk fel vizzel
# 25 dkg zöldborsó vagy kukorica
A tetejére:
* 50 dkg burgonya
* 1 dl tej
* 12 dkg vaj
* 2 tojássárgája
A Pásztorpite elkészítési módja:
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót vagy kukoricát amivel együtt még öt percet pároljuk. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy jénai tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kotkoda28, 2009. nov. 15. 14:24
A pásztorpite elkészítési módja és hozzávalói.