Rizseshús.(olcsó-kímélő) recept
40 perc
A Rizseshús.(olcsó-kímélő) hozzávalói:
4-5 db csirke felső comb
2 dl rizs
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,friss petrezselyemzöld
1dl olaj
(kb.3 személy adagja)
A Rizseshús.(olcsó-kímélő) elkészítési módja:
A csirke felső combon több a hús,mint az alsón,ezért általában azt veszek. A bőrét lerántom,kicsontozom,majd kettőbe- háromba vágom.(a bőrt nem főzöm bele) Kevés olajon gyorsan megpirítom,sózom borsozom,, lefedem pár percre.a hagymát felaprítom és rászórom a húsra.Egyet kevergetek rajta,majd felengedem 4dl vízzel. Negyedóra alatt megpuhul,de ellenőrzöm,már ne sokat kelljen főnie. 2 dl rizst megmosok,leszűröm és a húsra öntöm. kb még 2dl vizet adok hozzá. megkóstolom elég sós-e,? ha kell után fűszerezem. Amikor a rizs "még roppan"egyet keverek rajta,és kész!Lefedem,mert a rizs szépen kifakad,azaz megfő. A tetejét friss petrezselyemzölddel megszórom. (bármilyen húsból elkészíthető,még pulykaszárnyból is,de tudni kell hogy kb meddig kell főzni.)
Általában savanyút bontunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 12a3192a59, 2009. nov. 13. 18:09
A rizseshús.(olcsó-kímélő) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.