Debreceni hústekercs recept

4 szelet, ujjnyi vastag, tenyérnyi comb
2 pár sertés virsli
1 tojás
1 dl sör
2-3 ek liszt
olaj
törött fekete bors
só
A Debreceni hústekercs elkészítési módja:
A hússzeleteket vékonyra verjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rátéve szorosan feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. A tojást habosra keverjük a sörrel, liszttel, sóval és borssal. (Sűrű palacsintatésztának kell lennie.) A tekercseket először lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük. Sült burgonyával és tartármártással kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 16. 19:22
A debreceni hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.