Göngyölt csirkemell recept
60 perc
A Göngyölt csirkemell hozzávalói:
50 dkg csirkemell filé
1-2 csirkemáj
kenyér
1 tojás
fűszerek (só, bors, stb.)
sajt a tetejére
A Göngyölt csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd kiklopfolom és enyhén megsózom. Töltelék: a kenyeret szeletekre vágom, vízbe áztatom, majd egy tálba morzsolom. Alaposan összekeverem az apróra vágott májjal, tojással és fűszerekkel. A csirkemellek közepére teszek a töltelékből és felgöngyölöm, majd tepsibe teszem, letakarom alufóliával és mehet is a sütőbe. Kb. fél órán át sütöm 180-200 fokon, majd leveszem az alufóliát és a húsokat megszórom reszelt sajttal. Pirulásig sütöm.
A töltelék tovább ízesíthető zellerlevéllel, zöldfűszerekkel.
Vegyes vagy uborkasalátával szoktam tálalni, de finom krumplival, rizzsel is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Awela, 2009. nov. 15. 10:39
A göngyölt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.