Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept
A Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes hozzávalói:1 kg csirkemell
1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
1 csokor friss petrezselyem zöld
6 nagyobb gerezd fokhagyma
100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
0,5 kg tejföl
4 ek kukoricaliszt
3 tojás
lenmag, szezámmag
Tetejére:
2 dl tejföl
vegeta
reszelt sajt
A Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes elkészítési módja:
A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni. Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket. A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 1 órát sütjük 160 °C-on.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. okt. 14. 09:14
A petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes elkészítési módja és hozzávalói.