Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal, pirított dióval recept
A Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal, pirított dióval hozzávalói:a leveshez:
70-80 dkg hagyma
3-4 sárgarépa
3 babérlevél
3 dl tej
1 liter húsleves
só
bors
curry
3 evőkanál olaj
a gombócokhoz:
5-6 kanál gríz
2-3 kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld apróra vágva
2 tojás
só
bors
1,5 liter víz
vegeta
a tálaláshoz:
6-8 dió pucolva és pirítva
A Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal, pirított dióval elkészítési módja:
A sárgarépát egy egy nagy fej hagymát felaprózok. Az olajon mindkettőt puhára párolom, majd leszűrve félreteszem hűlni. Az olajat felöntöm a húslevessel, majd beleteszem a negyedekre vágott hagymát és a babérleveleket és főzni kezdem. A leszűrt párolt hagymát és sárgarépát megszórom a grízzel és a liszttel, ráöntöm a tojásokat, megsózom és borsozom, majd belereszelem a fokhagymákat és hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy félkemény masszát keverek, majd 10 percig pihentetem. 1,5 liter vizet felteszek a tűzre, belekeverek 1 evőkanál vegetát, majd ha forr, akkor beleszaggatom a gombócokat. A beleszaggatott gombócokat 10 percig kis lángon, fedő alatt főzöm, majd 15 percig pihentetem a tűzről levéve. Közben ha megfőlt a hagyma, kiveszem a babérleveleket és a fele levet leöntöm, de félreteszem. A fazékbna lévő főzővízbe öntöm a tejet és turmixszal simára keverem. Ha nem elég sűrű, akkor a félretett főzőléből még öntök vissza. A tűzre feltéve sózom és borsozom, majd curryt is adok hozzá. Összeforralom a gombócokkal és tálalom a pirított dióbéllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. szept. 30. 11:54
A hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal, pirított dióval elkészítési módja és hozzávalói.