Virslis partifalatkák recept
A Virslis partifalatkák hozzávalói:40 dkg krumpli
20 dkg sajt (parmezán vagy gouda)
10 dkg liszt
só (ízlés szerint)
őrölt tarkabors (ízlés szerint)
1 marék bazsalikom
4 db jó minőségű virsli
2 dl étolaj a sütéshez
A Virslis partifalatkák elkészítési módja:
A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen. A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, majd ráhelyezünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük bele a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. szept. 25. 11:24
A virslis partifalatkák elkészítési módja és hozzávalói.